Alles over de SUP-opslag en afvalbeheerbijdrage voor verpakkingen

Moods Coffee

Alles over de SUP-opslag en afvalbeheerbijdrage voor verpakkingen

Per 1 januari 2023 is er een nieuwe wet ingegaan waardoor onder meer de koffiebekers duurder gaan worden. Dit heeft te maken met de ‘SUP-opslag’ en de ‘Afvalbeheerbijdrage verpakkingen.’

Het doel van de SUP-richtlijn is een pakket van maatregelen om het aandeel plastic in het zwerfafval en in de zee te verminderen. Hierbij moet je ook denken aan het verbod op plastic borden, rietjes en roerstaafjes. Vanaf 1 januari zijn ook hier de nieuwe maatregelen bijgekomen, die invloed hebben op onze kosten. De SUP-opslag is van toepassing op voedselverpakkingen voor eenmalig gebruik, die deels of geheel van plastic zijn gemaakt. Ook de kartonnen koffiebekers bevatten een dunne (bio) plastic coating.

Naast de SUP-opslag volgt er ook een Afvalbeheerbijdrage Verpakkingen. Dit gaat om alle producten, vervaardigd van materiaal van welke aard ook, die kunnen worden gebruikt voor het insluiten, beschermen, verladen, afleveren en aanbieden van andere producten, over het gehele traject van producent tot gebruiker of consument. De Afvalbeheerbijdrage Verpakkingen kent verschillende tarieven.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/afval/regels-voor-wegwerpplastic

deel dit bericht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.