Binnenkijken bij Festival

Festival - Moods Coffee

Je zou toch maar geïnvesteerd hebben in een groot pand om je zaak uit te breiden na 35 jaar succes, en dan breekt er een pandemie uit. Dat overkwam Ronald en Lars Peters van Festival (voorheen Festivall Feestartikelen). Festival, met name bekend door de uitgebreide collectie carnavals artikelen, had grootse plannen die ineens in het water vielen.

Festival is in de regio een echt begrip. Ronald beschrijft het zelf het mooist: vraag een willekeurige voetganger of fietser de weg naar een feestwinkel, en 99% stuurt je direct naar Festival in Doetinchem. Al jaren kunnen mensen terecht bij Festival voor een kwalitatief goed kostuum, pruiken, slingers, Abraham/Sara poppen, ballonnen, Halloween deco, klederdracht voor het Oktoberfeest en al het andere dat je nodig hebt voor een feestje.

Festival besloot uit te breiden naar een pand buiten het centrum van Doetinchem om zo de grootste feestwinkel qua oppervlakte te worden. Voor de helft van het jaar dan. De andere helft staat in het teken van buitenleven: tuinmeubelen, buitenspeelgoed en vuurwerk. Heel leuk allemaal, tot bekend werd dat er geen feestjes of carnaval meer gevierd mochten worden. En als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl, besloot het kabinet dat er een totaal verbod op de verkoop van vuurwerk ingevoerd moest worden op oudejaarsavond. Begrijpelijk, maar erg zuur voor Festival.

Ronald en Lars maken er toch het beste van samen met hun team. Ze hebben hard gewerkt om toch de winkel af en ingericht te krijgen. Nu staat de winkel vol met hoogwaardige tuinmeubelen waar veel vraag naar is. Nu vakanties vaak in het water vallen, geven mensen meer uit aan de inrichting van hun huis en tuin! Toch nog een meevaller.

Daarnaast is Festival als enige in de regio, dealer van het buitenspeelgoed van EXIT Toys, winnaar van de shopping award in de categorie speelgoed & games.

Je vindt Festival op de Transportweg, nr 13 in Doetinchem. Kom langs voor een mooie tuinset en geniet tijdens het winkelen van een kop Moods Coffee!


In deze serie laat Moods Coffee haar klanten aan het woord. Binnenkijken is leuk maar ook leerzaam; iedere branche heeft te maken met uitdagingen en gaat daar anders mee om. Onze klanten zijn stuk voor stuk belangrijk voor ons en met zorg gekozen. Wij verbinden ons graag met organisaties die vernieuwend en uniek zijn. De diversiteit tussen onze klanten is groot maar koffie verbindt ons allemaal.

deel dit bericht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.