Binnenkijken bij Ten Brinke Interieurbeplanting

Ten Brinke - Moods Coffee

Een beetje jaloersmakend is het wel, dat kantoor van Ten Brinke. Je stapt binnen en je begeeft je in een andere wereld. Dat gevoel creëert het team van Ten Brinke Interieurbeplanting natuurlijk graag voor al haar klanten. Wat ooit begon als een eenmanszaak, is nu een landelijk opererend bedrijf! Ten Brinke Interieurbeplanting is een van onze nieuwe klanten, een mooi moment om het bedrijf voor te stellen.

Ten Brinke Interieurbeplanting is nog altijd gevestigd in Zevenaar, waar het ruim 25 jaar geleden werd opgericht door Pascal ten Brinke. Waar het eerst vooral ging om het onderhouden van kantoorplanten staat nu het biophilic design centraal. 

BIOPHILIC DESIGN

Biophilie betekent letterlijk de ‘liefde voor het leven of levende systemen’. Biophilic design is een vorm van architectuur waarbij de inspiratie uit de natuur komt. Dit houdt in dat het interieur grotendeels bestaat uit natuurlijke vormen, natuurlijke materialen, natuurlijk licht en uiteraard een breed scala aan planten. Ten Brinke Interieurbeplanting verzorgt totaalconcepten voor bedrijven die serieus zijn wat betreft groen op het werk. Er zijn een tal van voordelen aan verbonden en onderzoek wijst zelfs uit dat biophilic design rendement verhoogd. Het is dus niet alleen heel mooi maar ook erg interessant voor bedrijven om te investeren in een groene omgeving.

Organisaties passen steeds vaker een biophilia ontwerp toe, omdat het bedrijf zich als duurzaam wil profileren of een fijne werkplek voor het personeel wil realiseren. Wat vaak vergeten wordt is dat het veel geld voor de organisatie kan opleveren. Dit komt voornamelijk door een verhoogde productiviteit en minder ziekteverzuim van werknemers. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 90% van de organisatiekosten bestaan uit personeelskosten. Energie van een bedrijfspand wordt geschat op 1% en de huur op 9% van de totale kosten. Het slimst is daarom een groene investering te doen in personeel.

Handig!

Een vast onderwerp in deze tijd om over te praten is natuurlijk ook de COVID 19 pandemie. Hoewel er minder mensen fysiek op kantoor aanwezig waren de afgelopen tijd, was er toch nog steeds een behoefte aan groene oplossingen. Gelukkig heeft Ten Brinke daar ook mooie oplossingen voor bedacht zoals verrijdbare mos schermen of plantenbakken. Zo kunnen de afscheidingen ook na de social distancing nog worden gebruikt en het ziet er toch een stuk stijlvoller uit dan het gemiddelde plastic scherm?

Zo blijkt maar weer dat planten op kantoor net zo belangrijk zijn als goede koffie!


In deze serie laat Moods Coffee haar klanten aan het woord. Binnenkijken is leuk maar ook leerzaam; iedere branche heeft te maken met uitdagingen en gaat daar anders mee om. Onze klanten zijn stuk voor stuk belangrijk voor ons en met zorg gekozen. Wij verbinden ons graag met organisaties die vernieuwend en uniek zijn. De diversiteit tussen onze klanten is groot maar koffie verbindt ons allemaal

deel dit bericht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.